Viktor Elm

Viktor Elm är mellanbrodern i familjen, han föddes den 13 november 1985 i Johansfors. Som spelare är han antingen mittfältare eller mittback beroende på förutsättningarna inför respektive match. Just nu spelar han i Kalmar FF för andra gången; den här artikeln fördjupas om hans karriär och liv utanför planen.

Falkenbergs FF

Säsongerna 2004-2005 spelade han för Falkenbergs FF. Han mäktade med 32 matcher och 8 mål totalt. Klubben spelade just då i Superettan, den näst högsta divisionen för fotboll i Sverige.

Första eran i Kalmar FF

Kalmar FF var ivriga i att värva Viktor eftersom Rasmus hade visat framfötterna på planen. Viktor hade tillsammans med sina bröder en mycket lyckad och händelserik period i klubben. Även äldre brodern David värvades till KFF och spelade med Viktor i samma startelva. Först lyckades de erövra silvret i Allsvenskan, för att året därpå bärga hem Lennart Johanssons pokal. Totalt hann Viktor med 110 matcher och 32 mål under sin första era i Kalmar FF.

SC Heerenveen

Viktor blev värvad som bosman-spelare till SC Heerenveen i Eredivisie i januari 2009 (strax efter Kalmar FF:s guld i allsvenskan). Redo för en ny utmaning tog han sig så till Holland för att uppvisa sitt fotbollskunnande. 102 matcher och 15 mål blev facit för Viktor i slutet av sejouren i Heerenveen.

AZ Alkmaar

Viktor bytte 2012 till sin broder Rasmus dåvarande klubb AZ Alkmaar i samma liga, Eredivisie. Tiden i Alkmaar var inte helt lyckad för Viktor om man ser till målgörandet, han lyckades endast pricka in 6 mål på 83 matcher i den holländska högstadivisionen.

Andra eran i Kalmar FF

Eran i Holland var slut för Viktor och han sökte sig inte vidare utomlands utan valde att flytta tillbaka till Kalmar FF. Han skrev på ett kontrakt över fyra år den 30 mars 2015, där han återförenades med såväl Rasmus som David. Han har fått mycket matchtid och står till dags dato på 79 matcher och 8 mål hittills för Kalmar FF i Allsvenskan. Då han fortfarande är aktiv återstår det att se huruvida Viktor stannar i Kalmar FF eller väljer att byta till en annan klubb. Fortsättning följer på var han väljer att avsluta sin karriär således.

Landslaget

Viktor har inte varit lika framgångsrik som sin yngre bror Rasmus i landslaget och har inte lyckats etablera sig i startelvan. Mellan 2008-2011 har han deltagit i 10 landskamper och gått mållös. Han har även två matcher i U21-landslaget på protokollet.