Vete o omdömen

Känns som om det är lite ”inne” att undvika vete. Jag försöker att hålla mig uppdaterad och att undvika de saker som man mest kan reagera mot. För mig är det just nu mjölk och vete, och det verkar som om forskning och läkare är inne på samma spår. I alla fall en del av dem.

Mig passar det bra. Min kropp mår bättre utan. Vad alla än säger.

Sliter med skolans hela dokumentation och omdömen i alla ämnen till alla elever. Hur i hela världen gör man för att hitta rätt, så att man kan ge varje unge hopp och mod att kämpa vidare? Undvika att stänga kunskapsdörrar, undvika att sänka självförtroenden?

Hur gör man?

Och varför måste man sätta betyg i 6:an? Tänk om barn vaknar upp lite senare i livet och ser sin förmåga då?

Har bedömningen i tidiga år då redan fått barn att se sig själv som ”icke-inlärare”?

Tål att fundera över.

Och…man måste ändå säga att han är bra Zlatan!