Ulla Geertsen-Elm

Ulla Geertsen Elm

Namn:Ulla Geertsen-Elm
Yrke:Lärare år 4-6
Utbildningar:Lärarexamen
Karriär- och livscoach
IT-pedagog
Prestationspsykologi
Driver företaget:ELM collective AB

Efter att ha arbetat väldigt många år som lärare blev det dags för mig att utbilda mig vidare. Lärarjobbet är fantastiskt, men det finns så många mer spännande saker att göra i livet. När alla sönerna flyttat hemifrån började jag fundera på vad jag ville göra med resten av livet. Jag satte mig ner och skrev en lista på saker jag tidigare sagt jag en dag skulle göra. På listan fanns att arbeta med både vuxna och lite äldre ungdomar än vad jag gjorde i skolan. Jag ville använda mig av de lärdomar livet gett och kanske kunna hjälpa andra att komma närmare sina drömmar och mål. Jag läste till ”coach” samtidigt som jag pluggade prestationspsykologi på högskolan. Resultatet blev att ytterligare en sak på min lista blev verklighet – ett eget företag. Jag startade ELM-coaching och började arbeta i väldigt liten skala vid sidan om lärarjobbet. Skoj!

Idag arbetar jag fyra dagar i veckan i skolan och med företaget de andra. Jag jobbar med att hålla föredrag både för föräldrar och ungdomar. Jag arbetar med några elitsatsande unga människor inom olika sporter på flera ställen i landet och har under året jobbat med herrfotbollslaget Hossmo BK som denna säsong vann sin div 5 serie! Härligt!

En annan sak på listan var att lära mig fotografera. Jag går kurser och tränar mig så mycket jag bara hinner, så det lär dyka upp ett och annat amatörfoto på min blogg!

Inför år 2010 gav jag mig själv ett löfte. Jag bestämde att aldrig ”fega ur” på något jobb jag kunde tänkas bli erbjuden. Jag har levt upp till löftet, men förbannat det både en och två gånger när jag fått arbetserbjudanden som jag normalt inte ansett mig klara av. Ett av resultaten av mitt löfte är att jag skriver krönika var tredje vecka i vår lokaltidning Barometern, en sak jag aldrig någonsin vågat om jag inte gjort till mitt reflexsvar ”Ja, det gör jag gärna!” varje gång jag fått förfrågan om att utföra ett jobb. Jag vill inte vara den som manar på andra och sen backar ur själv ju!

Min förhoppning är nu att jag klarar att skriva en blogg som blir intressant att läsa!