Tyvärr inte

Sorry, no pets in my houses! Ett bestämt svar från vår hyresvärd. Minna har velat ha hund en längre tid nu, men idag blev det alltså definitivt. Ingen hund. Åtminstone inte i detta hus.

Minna vill ha kinesiskt ikväll. Jag vet inte vad jag är sugen på. Förmodligen blir det något med köttfärssås.

Har ju haft lite strul med vårt internet. En ganska märklig historia visade det sig bli. Vi har fast telefoni hos BT och bredband från O2. Bara det kan leda till problem. Och det gjorde det. Jag började med att ringa till O2, förklarade problemen, vänligt men bestämt, fick den sedvanliga vägledningen, guidningen genom de vanliga felen och det man kan fixa själv. Ta ut, sätt i, ändra, byt, växla, prova. Inget hjälpte. Vidare samtal. Vidarekoppla. Vänta. Sedan. Nej, det måste vara modemet det är fel på. Vi skickar ett nytt, du bör ha det på två dagar. Ok tänkte jag. Utan internet i två hela dagar. Jobbigt, men samtidigt borde det finnas goda förutsättningar att trots allt överleva utan. Historien kunde ha slutat så, den borde kanske ha gjort det, med att jag lugnt hade satt mig ner och väntat på det nya modemet. Men det här är inte den historien. Istället beslöt jag mig för att ringa BT, kanske det ändå var fel på någon slags ledning runt, omkring, eller i huset. Kanske är det hos BT lösningen finns.

Samma början där. Den eviga väntan. Väntetid på fem till tio minuter. Sedan plötsligt, en röst långt där borta. Lite knackig engelska. Jag förklarade mitt problem, han ursäktade sig och bad mig vänta medan han kollade signalerna. Några minuter senare. Lösningen. Det är inte så konstigt att ditt internet inte fungerar, det är fel på signalerna runt, omkring eller i ditt hus. Vi skickar någon som fixar det, inom tre dagar. Härligt! En lösning. Även här kunde historien ha slutat. Och även här borde den kanske ha gjort det. Med att jag bara lugnt satt mig ner och väntat, både ett nytt modem och en fixare från BT var ju på väg. Men min historia sträcker sig längre än så.

Istället för att bara sitta hemma och vänta var jag tvungen att spela match på lördagen. I bilen in till matchen får jag ett sms från O2. Vi har hittat felet och åtgärdat det, om det mot förmodan skulle fortsätta krångla, var vänlig ring det här eller det här numret. Förvåningen total. Lösningarna var för många. Tre olika! Väl hemma på kvällen kunde jag konstatera att internet fungerade, klockrent, och har gjort sedan dess. Nu sitter jag bara och väntar på ett styck modem från O2 och en styck fixare från BT.

Det är en spännande värld vi lever i.

Nu är Minna och hämtar kinesiskt och jag får nog ta och börja med köttfärssåsen.