Totalt slö

Jag skulle vilja kunna säga att ”Idag har jag verkligen uträttat mängder av bra saker” , men om jag sa det så skulle jag ljuga. Tror inte jag gjort en enda vettig sak faktiskt.

En del av mina vänner skulle säga att ”Det är då på tiden att du lär dig att göra just ingenting, du behöver vila då och då”. Men det vet jag inte om det är så – visst är vi olika, visst behöver en del göra saker medan andra är nöjda med att bara vara?

Hur som helst har jag inte gjort många knop idag. Sett på TV sport i mängder, skidor och handboll. Trodde att Sverige hade kopplat grepp och att de skulle fixa segern när de ledde med tre mål i slutet av matchen men så blev det inte. Oavgjort mot ett lag med starkt hemmastöd kanske ändå var ok. Vi får se hur det utvecklas framöver, hoppas Sverige blir lite stabilare.

Skulle gjort en veckomatsedel nu i slutet av veckan men det blev inget av det. Jag fastnade i att läsa om vad det är som håller oss friska resp gör oss sjuka, och det är då inte helt enkelt för så många saker spelar in. Maten kan hjälpa oss att må bra, det är jag säker på. Att använda så mycket färska råvaror man bara kan och att utesluta så många tillsatser som möjligt är en sak. Socker och komjölk, behövs de alls?
Den naturläkare jag lärt känna säger alltid ”Det finns bara en lag du behöver känna till. Det är naturens lag för vi är byggda utifrån den och kroppen fungerar utifrån den. Det som inte är gjort av naturen är onaturligt för kroppen” Enkelt, eller hur?

Inte så enkelt att leva efter bara, nästan all mat innehåller så många konstgjorda ämnen och tillsatser av olika slag. På något sätt gäller det att hitta en mellanväg där man äter så bra man kan utan att det blir för arbetsamt. Just därför blev det ingen matsedel idag, jag måste försöka hitta vägen som är ”Good enough”.

Är också helt övertygad om att våra tankar spelar så stor roll. På något sätt programmerar de och talar om för kroppen vad den ska göra. Alla negativa tankar är till skada, om livet skapas utifrån de tankar man har så är det totalt vansinne att tänka dåliga tankar eller fokusera på de delar i kroppen som är drabbade av någon sjuka. Det man tänker blir det mer av, och om man tänker efter skulle man kunna jämföra att se en dålig film två gånger. Vem gör det? Ingen tror jag. Varför då tänka tankar som skapar mer av det man inte vill ha många gånger? Samma sak.
Däremot vet jag att det är ruggigt svårt och mycket arbete med att bryta gamla vanor och tankemönster. Väl inövade får de motorvägar inne i hjärnan och de gamla vanliga tankarna hinner först fram när det ska tänkas till om något. De kommer snabbt. Att byta ut dem kräver medvetenhet och träning. Det går.

Väl medveten om det kan man förändra det mesta.