Tomas Ledin och Per Gessle

Hotellet vi bodde på var av bra klass, det fanns det mesta man kan komma att behöva, men de saknade det viktigaste. Ett fungerande Wi-fi. Och som om det inte skulle vara nog, valde internet att strula även under hemresan i tågvagnen. ”A message for those in first class, our Wi-fi is not working properly”. Nice! Men tillbaka till hotellet. Strax utanför Stockport, ganska nära Bolton, en stor palatsliknande byggnad, gammal, höga torn och delade fönster. Utan tvekan ett imponerande yttre. Rummen höll också bra standard, med skinnfåtöljer och dubbelsäng. Men. Det absolut viktigaste. Nej, inte alls. Ett fungerande internet kan höja en hel resa, eller som i detta fall göra det lite svårare att njuta.

Matchen då? Ja, spännande, med böljande spel. Några bra målchanser som gjorde att vi ofta kastades mellan hopp och förtvivlan på bänken. Resultatet 0-0 kändes ganska bra i en svår bortamatch.

Min Ipad gjorde sin första resa och den kom till användning redan under tågresan till Stockport. Trådlöst i vagnen och jag passade på att lyssna på svensk radio. P3 populär och återvinningsintervjun, gillar det sättet att intervjua, det blir inte så stelt, utan avslappnat och trevligt. Jag lyssnade på avsnittet då Per Gessle gästade, och han skötte sig med den äran. Även om han valde att inte svara på några av frågorna, bland annat om den mest misslyckade dejten han hade haft. ”Du skulle förstå om jag berättade, men jag väljer att inte göra det.”

Jag sökte mig djupare in och ner i radioetern. Hittade program om artisternas karriärer. Eller ja, det fanns två att välja mellan, Tomas Ledin och Ebba Grön. Kan inte påstå att jag var så intresserad av någon, men ändå av hur de lagt upp programmet, så valet föll på Ledin. Det berättades bland annat att han varit utbytesstudent i USA, börjat skriva låtar där, på engelska, några smakprov som jag tyckte var helt ok, bättre än hans svenska utbud. Hela historien presenterades, det vanliga, från ankunge till svan, men ändå på ett sätt som gjorde att man följde med, ville veta mer och blev intresserad. Tiden bara försvann där jag halvsov till Blå, blå känslor och Det ligger i luften, och plötsligt var vi framme. Tomas Ledin och Per Gessle gjorde att min resa kändes bra mycket kortare. Jag tackar ödmjukast.

Nu ska vi åka till de norra delarna av London.

Återkommer under eftermiddag, kväll, med svar på läsarkommentarerna.