Tisdag – Onsdag

Det händer så många saker så jag hinner knappt blogga längre. Människor kommer och tittar på mitt hus som ska säljas, fotbollsmatcher som måste ses, förberedelser för skolavlutningen…

Igår var vi, klassen och vi som jobbar där plus ett antal föräldrar hemma hos en av barnens familjer på en avslutningsfest. Det är ju dags att släppa sexorna till högstadiet nu, så det andas vemod runt det hela. Men vilken fest det var! Grillat med pommes och andra tillbehör, pool- och bubbelbad, gofika och en massa trevligheter. Tack snälla ni som ordnat allt för vår klass!

Fick också presenter, så himla fina. Ska lägga upp bilder i morgon på dem och visa. Vädergudarna var på bästa humöret och bjöd på värme och sol. Kan inte vara bättre :-)

Idag har vi varit på besök på högstadiet, träffat de nya mentorerna och nya klasskamrater. Blir bra för duktiga sexor att byta skola nu.

En annan sak – mindre rolig – har jag också varit med om. Under två tidigare dager, igår och i förrgår, har jag när jag startat min bil mer anat än sett, en skugga fara förbi nere vid golvet på passagerarsidan.
Precis sådär, så att man inte vet om man inbillar sig eller om man verkligen ser något. Man ruskar till på huvudet och tänker att det var nog inbillning. Så tänkte jag ända tills idag på morgonen då jag stod i hallen och tittade ut på min bil som var parkerad precis utanför.
Då såg jag. En liten mus satt i baksätet och plirade med sina stora ögon. Jättesöt, men himmel, det går inte att ha en mus boende i bilen!
Lite creepy att kliva in och köra med vetskap om att jag inte var ensam var det allt. Väl framme på jobbet visar det sig att en kompis i sin första hjälpen utrustning även har en musfälla, hur man nu kan vara utrustad med det vet jag inte. in i köket och stjäla lite ost och fällan var gillrad i baksätet på min SAAB. Usch och tvi. Jag dödar inget förutom knott och mygg, men vad gör man? En mus kan gnaga hål på allt, inklusive kablar och annat som får bilen att fungera så det fanns liksom inget val.
Mitt hopp stod till att musen direkt, på skolparkeringen, skulle gå i fällan så jag kunde leja någon annan att ta bort den, men naturligtvis inte. Jag hade tidigare på morgonen låtit bilen stå med alla dörrar öppna och närde en förhoppning att den skulle ha hoppat ut, och när ingen mus fastnat under dagen tänkte jag att det nog var så det var. Skönt!

Men inte. Framåt kvällen var jag ute och kollade läget i bilen och då hade musen gått i fällan. Där satt den alldeles död och jag kunde inte annat än tycka synd om den. Jag blev i alla fall tvungen att bära ut den ur bilen.

Inser att det var tvunget att få ut den ur bilen så det fanns inget att välja på. Hur den kommit dit? Ingen aning.