Tillsammansheten

Här kommer en länk som handlar om boken ”Tillsammansheten”. Den kan vara viktig att läsa om man tänker att elitidrottsmän är bara bortskämda, diviga och har för hög lön.

 Kanske det går att se att det också ligger en oerhört tuff och hård kamp bakom det som syns på planen under matcher, kanske det går att få en tanke om att alla prestationer, press och all kritik har sitt pris hos den som blir utsatt. För pressen är den verkighet människor som förväntas prestera lever i, en ständig följeslagare.

Det gäller att träna sig till att inte ta allt som skrivs och all press som finns in i hjärtat, för då blir det tufft Det finns alltid människor som har åsikter och som är snabba att uttrycka dem. Fotbollen och skolan är ett par av de områden som många människor kan och vet något om. Och var och en vet sin sanning, vare sig den människan är amatör eller professionell tyckare med ett forum att uttrycka sig i. Vare sig det tyckta är rätt eller fel.

Det  jag tycker är det viktiga är att veta avsikten med det man själv gör, för det är i slutänden den som räknas. Vet man att man vid prestationer verkligen gav allt fast det kanske inte ändå blev så bra, vet man att  man hade ett positivt syfte med det man uttryckte så kan man inte fästa sig så mycket vid hur någon annan tolkar eller tycker. Är avsikten god och andra tolkar annorlunda är vad meningen är, då kan man inte mycket göra åt det.

Beträffande boken, Henrik Rydström är en¨som vågar tala om svaghet och säga hur han känner. Boken ska jag införskaffa så fort jag kan.

Läs HÄR