Tänk om…

Tänk om den perfekta dagen fanns!

Den börjar på morgonen när man vaknar och medan man fortfarande ligger kvar under täcket, tio minuter av tankar och gjorda bilder som visar hur bra dagen ska bli. Hur många trevliga möten med människor dagen ska innehålla. Att varje människa man möter är utsänd för att lära en något, som Kai Pollack säger – vilket i sin tur ger en möjlighet att söka bra saker hos alla, och också  en möjlighet att  genomskåda sig själv lite till. Kanske speglar den andre de sidor av oss själva vi inte tycker om?
Vidare tankar om hur dagen ska bli, tankarna  fokuserar på hur många svårigheter man klarar av att vända till utmaningar och hur många gånger dagen erbjuder tillfällen till skratt.
Den tänkta dagen ter sig med andra ord som en underbar dag framför oss!

Sedan, efter alla skapade tankar och bilder stiger man upp, ser sig om och gillar det man ser. Precis lagom bra boende, lagom bra väder som gör en glad och bra arbetsuppgifter som väntar.

Här stoppar tankarna om den perfekta dagen för ett ögonblick. Tänk om det är så, att det man väntat sig under dessa morgonminuter när man funderat över dagen, att det verkligen slår in? Att det blir som man tänkt?

Ibland tror jag att tankens kraft verkligen är så stor, och vid dessa tillfällen  tänker jag också att det gäller att försöka vakta på de  tankar man har. Inte låta dem fara iväg och älta de problem som finns eller bli kvar i vad som känns omöjligt . Att det gäller att tvinga sig kvar i det positiva vad som än händer, att hela tiden tänka att ett problem = en möjlighet, hur jävligt det än kan verka och kännas.

Och precis där fastnade min beskrivning av den perfekta dagen i detta sidospår.
Kanske är det ändå helt ok att det hela slutar där, har jag rätt blir det bra med möjlighetstänk utan att jag fortsätter beskriva dagen. Har jag fel…så blir det förmodligen bra mycket roligare i livet om man söker möligheter i stället för problem.

Tror också på att det fungerar som  ”What goes around comes around” eller ”What you give is what you get”

Tål att tänkas på.