Sveriges bästa röst

Tittar på TV 3:s nya talangprogram True Talent, vem som har Sveriges bästa sångröst. Deltagarna är utvalda och lyssnade på av Tommy Körberg, Danny och Pernilla Andersson, de har bara hört rösterna – alltså inte sett hur de olika sångarna/sångerskorna ser ut.

De utvalda får komma till studion och uppträda inför en jury som består av 3 olika åldersgrupper. Juryn ser inte heller vem det är som sjunger, de hör bara. Om majoriteten av juryn gillar det de hör får de tre coacherna jobba vidare med den sångare de valt ut. Coacherna har valt men juryn av vanliga människor avgör om de gillar rösten.

I kulisserna står nervösa föräldrar o andra anhöriga. Lyckan är så stor när jurygruppernas lampor tänds, jag ser hur föräldrarna gråter av stolthet o glädje. Det är så mycket stolthet och kärlek. Jag känner så väl igen det. Egentligen inte tårar av stolthet för det någon presterar, mer bara en känsla av sån lycka över att ha sina barn. Som väl är får alla de allra bästa barnen. Det är den enda rättvisan som finns i världen tror jag.

Alla får precis de bästa barnen.