Svenska landslaget och dess framgångar

Nu med fotbolls-EM i sommar är det många som letar efter fotboll odds för att titta och betta samtidigt. Trots att Sverige är ett relativt litet land har vi ofta lyckats göra bra ifrån oss i landslagssammanhang. Sverige är en väl respekterad fotbollsnation och det finns egentligen inget land i världen som kan räkna med en säker seger i en match mot det svenska landslaget. Här hittar du mer information om Sveriges fotbollslag och hur organisationen fungerar.

Bättre och sämre tider

Precis som alla lag i alla sporter så råder bättre och sämre tider – framgångarna kommer och framgångarna går. Just på grund av att vi är ett så pass litet land har vi inte samma bredd i utbudet av spelare och detta resulterar tidvis i att vi inte har material och talanger för att skapa ett så starkt landslag som vi skulle vilja. Trots detta kämpar laget alltid på och lyckas ofta nå framgångar trots att de ibland slår ur underläge. Ibland går det till och med bättre för det svenska landslaget då de inte har en klart lysande så kallad fixstjärna i laget. Det är som att alla spelare jobbar lite extra hårt och att man verkligen går samman och kämpar tillsammans som ett lag.

Sveriges största framgångar

Sverige har trots allt lyckats i många mästerskap. Det är sällan vi missar att ta oss till de olika mästerskapen och ofta tar vi oss ända till slutspel. Det har till och med blivit en del medaljer. I 12 spelade världsmästerskap har vi till exempel lyckats ta tre medaljer. Det har inte blivit något guld men väl ett silver och två brons. Mest minnesvärt, och den bedrift som ligger närmast i tiden, är bronset från VM i USA sommaren 1994. Det tidigare bronset togs 1950 och silvermedaljen bärgades under VM på hemmaplan 1958. Denna medalj är Sveriges främsta framgång i VM och i laget som tog hem den ingick den klassiska trion Gre-No-Li, Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm.