Stegräknaren

Tävling på jobbet.
Hur många steg man går per dag – till råga på allt är det en lagtävling där jag inte kommer att vara någon tillgång alls. Att gå är nämligen inte min grej, det är för långsamt. Enda möjligheten skulle kunna vara att hitta en bra ljudbok att sätta i öronen och därmed glömma bort vad jag håller på med.
Det gjorde jag för något år sedan när jag tänker efter. Köpte en liten Ipod (tror jag) och lyckades få in en av Lisa Marklunds böcker som jag inte läst. Glad i hågen traskade jag iväg en lång runda, på med boken och lyssna! :-)

Efter en stund kändes det som jag inte hängde med i handlingen längre. Hur kom huvudpersonen dit? Vem var det som var med? Hade någon omkommit?
Jag fattade inte, tänkte att jag måste ha gått i egna funderingar och missat något. Kämpade vidare, lyssnade, nu än mer skärpt för att komma in i handlingen. För att verkligen njuta av boken. Funkade inte alls, jag fattade verkligen inte vad boken handlade om, fattade inte heller varför jag inte fattade.

Inte förrän jag kom hem och började undersöka Ipoden lite närmare. Det finns en funktion som, om man nu inte skulle vilja lyssna på alla spår med låtar i samma följd varje gång, som heter ”random”. Det innebär att det slumpas fram vad som ska spelas.

Så också med kapitlen i min bok. De slumpades fram. Slutuppgörelsen som spår tre, starten ok, presentation av huvudperson kap 13 och så höll det på. Hoppade hit o dit. Och det tog tid innan jag fattade. När jag ställt om min Ipod var det ganska ointressant att lyssna vidare. Jag hade nämligen redan hört slutet.

Problemet med stegräknartävligen har troligen också fått sin lösning. Jag slapp skämmas, bli en belastning för laget eller kanske tom fuska.

Jag tappade stegräknaren under min första dag. :-( Eller inte – :-)