Sommar igen

Gått lite trögt med bloggandet de sista dagarna. Jag har bestämt att jag måste göra en del saker till med huset innan sommaren är slut, och det tar tid.

Skulle ”bara” måla balkongräcket tänkte jag. Klart på en eftermiddag. Trodde jag.

Fel, fel, fel. Plåt som är korrugerad (?) är väldans svår att skrapa lös färg från. Det finns både en in och en utsida på denna förgjordade plåt, och det räcker såklart inte att måla bara en gång.

Resultatet av två dagars arbete är: Både in och utsida skrapade och tvättade med målartvätt. Golvet som helt plötsligt såg helt bedrövligt fult ut är skurat med moss o algtvätt. Åtminstone halva, lite är kvar faktiskt. In och utsida är målade en gång.

Och jag har ont överallt av konstiga arbetsställningar.

I morgon ska jag måla den andra gången, om vädret tillåter. Förmodligen räcker inte färgen – som kostade över 600 kronor. Till ett ynkligt balkongräcke.

Var i Kalmar igår eftermiddag och åt middag i nya saluhallen. Fräscht och välsmakande. FAntastiskt fin Kalmardag, sol och massor av människor ute. Torget fyllt av musiklyssnare på kvällen. Lyx.

Köpte en barnstol på IKEA. Alve har provsuttit den idag. Lyx det också, att få träffa dem. Barn och barnbarn. Det bästa i livet.