Slut på helgen

Så var helgdagarna slut för denna gång. Det känns som jag hunnit med precis hur mycket som helst. Påskmiddag på skärtorsdagen med delvis nya och delvis ”gamla” vänner. Påskaftonsmiddag som jag berättat innan. Söndagsgrill med Ölandskompisar. Gårdagen var vikt åt trädgården och huset, det verkar finnas hur mycket som helst att göra där.

Kattluckan som monterades i helgen blev direkt testad och, som väl var, godkänd. Det är inte enkelt att säga till två herrar som befinner sig i sin bästa ålder vad som är bra och vad de bör göra. Jag skulle snarare säga att det är alldeles omöjligt, vill de inte så vill de inte. Bara så. Ibland önskar jag att vi människor kunde ha samma enkla val, gör det du vill bara och strunta i resten. Så är det dock inte.

Kalmar och lite radio idag. Trevligt. Jag gillar inte så mycket att vara i media och har därför tackat nej ett antal gånger tidigare. Varför det blev ja idag vet jag inte riktigt. Kanske mest för att sluta fega ur. Ta mig ett steg ur komfort- och bekvämlighetszonen och göra något annat än det som känns bekvämt. Inte peppa andra att våga och sedan backa själv. Olika saker är olika svåra för olika människor.

Vill man uppleva saker i livet och utvecklas måste man ändra på de saker man redan gör. Annars får man samma saker som man redan har, man vågar ändra för sin egen skull helt enkelt och fäster sig mindre vid om man inte klarar det särskilt bra eller vad andra tycker. Det viktiga är att vara stolt över att man vågade överhuvudtaget.

”Det gäller att ha mod att vara den man är. Inte tappa modet för att man är den man är”.

                                                                                                                   Torvald Gahlin