Sista dagen

Det har blivit söndag, sista dagen här i Varberg, imorgon går resan mot Malmö, innan vi på onsdag beger oss hemåt igen. Varberg har klarat sitt värdskap med den äran, vädret har så klart gjort sitt, förutom idag då molnen hänger täta på himlen och regnet piskade oss i ansiktet under träningen, Maten har varit bra, lite enformig kanske, men ändå klart godkänd. Att veta vad man får hela tiden blir ju en trygghet, fisk till lunch och kött till middag. Träningsplanerna i Tvååker har varit hårda, väldigt jämna och fina, men hårda, så regnet idag kommer att göra dem bättre lagom till vi åker vidare. Personalen på hotellet har bemött oss med den mesta möjliga värme, allt som vi velat ha har ordnats fram,och på det stora hela kunde vi inte ha haft det speciellt mycket bättre. 

Träningen idag på förmiddagen bestod av uppvärmningen, lite löpning, 4 mot 4-spel för att sedan avslutas med anfallsträning mot ett mål. 

Har läst ut Levande begravd och jag tyckte den var bra. Blev visserligen lite besviken på slutet, på det håll författaren valde att styra handlingen, men den var ändå klart läsvärd. Om inte annat bara för det faktum att den handlar om en av de mest klaustrofobiska situationer jag kan tänka mig. Att bli levande begravd i en likkista. Spännande och ångestframkallande.

Idag har vi två fotbollspass och dagens andra träning börjar vid fem.

Ikväll ska hela truppen gå ut och äta på ett ställe nere vid havet. I tisdags skickades det runt en lista där vi fyllde i vilken förrätt och huvudrätt vi ville ha, jag valde hummer för att sedan följa upp med fläskfilè. Intressant kombination. 

Glömde ju berätta vad jag hade i fettprocent på kroppen. Då jag mättes första gången, när vi kom tillbaka efter semestern, hade jag 10,2. Nu efter drygt tre och en halv veckas träning är jag nere på 9. Hoppas på att kunna gå ner ytterligare innan säsongen börjar, och åtminstone snudda vid den 8 procents gräns som fysteamet satt upp.