”Såpor”

Sitter jag vid TV:n så blir det att jag tittar, på program jag inte ens gillar så mycket. Farmen är ett av dem, ett himla speciellt program. Jag inser ju att tv-ledningen som bestämmer vad som ska visas gör vad de kan för att skapa och hitta dramatik och saker som berör på ett eller annat sätt.
Jätteproblem fick jag till sist i alla fall när det skulle dödas höns och får. Det är inte min grej att se på, fattar egentligen inte varför jag inte är vegetarian.

På radion pratade de om den senaste såpan i USA. Funerals. Alltså begravningar, riktiga, som man fick vara med på via programmet. De hade där valt spektakulära sådana, tex en där man valt att fokusera på glädjen över att personen hade levt i stället för att sörja förlusten när personen dött.

Det är faktiskt ganska klokt tycker jag. Är man död så är man, klart att man fattas för de som lever kvar, men jag tillhör dem som tror på att själen vandrar så man någonstans lever vidare.
Jag tänker i alla fall sitta däruppe och hålla en vakande hand över dem som jag älskar :-) Inget dåligt jobb det :-)

Tillbaka till TV-programmen. En serie jag gillar är The Killing. Jag började titta på den när jag var hemma och sjuk några dagar. Då gjorde det inget att den sänds sent på kvällarna, mellan 23 och 00 på vardagskvällar. Innebär att jag nu ”måste” fortsätta titta fast jag ska upp dagen efter – behöver ju se hur det går. Det sänds inte bara en dag i veckan heller, utan tisdag onsdag och torsdag.
Blir lite sent, men jag har börjat att titta och känner det som ett måste att fortsätta. Serien är som sagt bra.

Nu börjar fotbollsmatcherna så sakteliga dra igång också. Som jag har sett fram mot det :-)

Holländska ligan är igång för fullt och AZ har startat efter uppehållet med två segrar, så skönt med välbehövliga poäng :-)

CSKA spelar turnering i Spanien, den sänds på svensk TV så det blir lite tider att passa där nu.

David drar igång i Danmark till helgen, kan man önska att vi lever i den bästa av världar där det kommer att finnas någon länk på internet så det går att se den matchen också?

Håller tummarna!