Så många roliga saker :-)

Det känns som jag inte riktigt har koll på när jag skrev senast här, o förresten är det rätt. Inte en aning. :-)

David och Minna gifte sig i Algutsboda kyrka i lördags. Och vilket vackert bröllop det var! Liiiite moln på förmiddagen förbyttes i sol och värme allt efter som dagen skred framåt i tid.

Jag startade min dag med att fotografera håruppsättningar och påklädningar, klänning och kostym, smink, lokal och blommor.

Förresten startade inte bröllopet där, inte kvällen innan heller, men där är var jag orkar börja just nu.
Lokalen måste så klart göras festfin! Byta alla gardiner till vita, duka, servetter, inrullade ljus för att tända i ljustårtan, överdrag över alla stolarna, plocka liljekonvaljeblad, binda kransar…..

Minutiöst noga med allt, och jag kan inte säga att jag bidrog i allt, men lite i alla fall. Dessutom ingick i mitt jobb till och från att vara med Alve, och sämre sysselsättning kan man ju ha :-) Han är så himla rolig och nyfiken på allt. :-)

Jag hade bestämt mig, efter mycket tänk, att inte hålla tal. Min tur i talarordningen skulle bli nummer fyra, och jag tänkte att då var redan mycket sagt och inte så roligt att upprepa igen. Vilken vinkling skulle vara bra nog för att intressera och säga något som kändes viktigt?
Den kunde jag inte hitta. Så tal blev uteslutet. Vad skulle jag då göra i stället?  För när en av sönerna gifter sig så känns det så stort och viktigt att jag ville hitta något sätt att hylla och föreviga det hela på.

Vad det blev? Jo, en film! Jag fick hjälp av Rasmus, han är mycket bättre på Mac-datorer än vad jag är, så jag tänkte ut ett manus att följa.
Start i de bådas barndomshem, med bilder på hus, bilder på båda som små – allt i två historier som löpte parallellt med varandra. Klippte in stillbilder och varvade det med rörlig film, underbara snuttar som jag lånat av Minnas föräldrar och de jag tagit själv på David.
Åren gick vidare i de båda historierna. Tonåringar med olika intressen, ridning och fotboll och sedan till en historia där deras vägar möttes. Jag har massor av bilder på de båda tillsammans så det var enkelt att hitta.

Sen satte jag musik och texter till allt, o så nöjd jag kände mig! Waitin on a sunny day med Bruce Springsteen, Simply the best med Tina Turner, Dolly Parton o Kenny Rogers Islands in the stream och Lejonkungens You´ll be in my heart kompade de tio minuter som filmen varade.
Jag var sååå nöjd när det äntligen gått att spara ner, ut ur Mac Datorn och när bandet  som spelade på festen lyckats hjälpa mig att koppla upp musiken till sin anläggning. Skratt och gillande kommentarer efteråt kändes så bra! :-)

Jag får fortsätta berätta om allt i morgon. Måste sova några timmar i natt för det har varit klent med sömn de senaste dygnen. ;-)