Rasmus Elm

Rasmus Elm

Namn:Rasmus Elm
Född:17 mars 1988
Uppvuxen i:Broakulla, Sverige
Moderklubb:Johansfors IF
Längd:185 cm
Vikt:80 kg
Klubbar:Johansfors IF
Emmaboda IS
Kalmar FF
AZ Alkmaar
Landskamper:U-21 – 23 matcher
A-landslag – 13 matcher

Rasmus startade sin karriär i Småländska Johansfors IF. Som 6-åring spelade han pojklagsfotboll, oftast med sina äldre bröder. Att vara yngst i en brödraskara av tre, varav de två äldre bröderna redan var inne i fotbollsvärlden gjorde det inte enkelt för Rasmus att komma undan sporten. Oftast behövdes det folk till de olika lagen, Johansfors hade alltid lag med barn i blandade åldrar. Att spela med dem som var både två och tre år äldre var ”vardag” för Rasmus.

I Johansfors A-lag division 5, debuterade han som 14-åring år 2001. När han kom till samlingen den gången visste han inte att han var uttagen att spela från start. Tränare och ledare ville helt enkelt inte göra honom mer nervös än nödvändigt!

Efter något år bytte Rasmus klubb till Emmaboda IS. Under tiden där blev han för första gången uttagen till pojklandslag och han hann bli bäste spelare i Canal Plus Cup, en turnering mellan alla landets olika landskapslag.

I slutet av år 2004 blev det elitfotboll, Rasmus bytte klubb och skrev på för Nanne Bergstrands Kalmar FF. Som 16-åring fick han vara med A-truppen och träna, och matchdebuten kom i en träningsmatch februari 2005 mot Jönköping Södra IF.

Debut i tävlingssammanhang med KFF blev det mot IFK Göteborg 2005, samma år som han också fick förtroendet att starta i cupspel mot FC Köpenhamn. Rasmus spelade hela matchen som slutade med sensationell seger för Kalmar FF med 1 – 0.

När fyra och en halv allsvenska säsonger, ett SM-guld, en seger i Svenska Cupen och en seger i Super-cupen var till ända, var det dags för Rasmus att ge sig av ut i Europa. Efter att ha besökt ett antal Europeiska klubbar föll valet på holländska AZ Alkmaar där Rasmus nu spelar sin andra säsong.