Påskfest, matcher och sol

Precis hemkommen från påskaftonens festligheter. Lite smörgåsbord med diverse läckerheter, påskbakelser och godis. Gott! En kväll full av skratt, tävlingar och goda vänner i blandade åldrar ger bra energi och en härlig känsla inuti. Vad vore livet utan alla de massor av vänner och bekanta som finns? Förmodligen bra mycket fattigare.

Fotbollen har för familjen Elm varit lite sådär kan man väl säga. AZ förlorade idag den match de skulle ha vunnit för att känna sig lite på torr mark när de ska stå som fyra i serietabellen när säsongen är slut om några veckor. En match där den aggressivitet laget hade förra veckans match helt saknades. Trevande och försiktigt, lite avvaktande till en början gjorde att Willem II kunde ta tag i matchen mer än önskvärt och ta en tidig ledning på frispark. Tungt. AZ kom igen, lagets isländske anfallare snappade till sig ett dåligt uppspel från motståndarna och satte 1-1.
Luft under vingarna igen! Ett snyggt mål, en nick, gjorde att AZ hamnade i underläge igen. Marginalerna på fel sida. Stolpe in för Willem II och stolpe ut för AZ. Pontus W satte 2-2 mot slutet av matchen, men det dömdes bort för offside. Tror ärligt talat det var ett felaktigt domslut, vi var övertygade om det alla som satt och tittade. Men domaren dömer, av målet blev det intet och matchen slutade med förlust. Fortsatt 4:e plats för AZ men marginalen till femman blev inte 5 poäng som det var önskat.

Viktor börjar komma tillbaka efter sin axelskada och gjorde 25 pigga minuter för Heerenveen. I den matchen tog Heerenveen ledningen genom en snygg frispark signerad Mika Väyrynen (stavning?) Heerenveens målvakt räddade därefter en straff och dramatiken fortsatte då motståndarna prickade in både 1-1 och 2-1. Tung vändning av matchen som till sist slutade 2-2 genom ett mål i den allra sista sparken. Skönt det, men lite av en förlust ändå när man tappar en ledning.

Detta tillsammans med Davids skada + förlustmatch gör att helgen läggs till handlingarna utan vidare reflektioner. Så blev det. Det finns inte förluster, bara tillfällen till lärande heter det ju. Men visst förlorar man poäng, och det kan bli nog så tungt i framtiden. Lärandet kan man i alla fall ta till sig, bygga på det och utnyttja sina styrkor för att prestera bättre nästa gång.

Sol, sol och åter sol. Ljuset påverkar på ett mycket positivt sätt. Det är så härligt!