Onsdag och kanske byte av bostad

Vi har hittat en lägenhet på internet, den ligger i Kingston, nära Richmond, som vi gärna skulle vilja ha. Har bestämt möte med mäklaren imorgon, då ska vi se om bilderna ljuger eller om den verkligen håller så hög klass som de vill ge sken av.

Träningen idag var lugnare. Vi har haft en ganska tuff vecka, och ibland behöver man lugna ner tempot, dämpa allvaret, skratta, och bara bli påmind om hur kul fotboll är. Ett litet spel med väggar och sedan lite avslut som avslut. (Fin mening där!).

Minna är i stallet så jag har hela huset för mig själv.

Det börjar närma sig en väldigt intressant helg. Dels får vi besök från Broakulla, vilket så klart är mycket trevligt, och dels har vi ju Man Utd hemma. En match som kan bli precis hur spännande som helst. Jag har förra årets 3-0 seger i tankarna, den glädjen, den upprymda känslan. Det är någonting alldeles speciellt med att besegra de stora lagen här. Så låt oss hoppas på någonting liknande nu i helgen.

Ska försöka sätta nytt tågläsarrekord denna såsongen. Förra säsongens arton böcker lär ryka all världens väg, jag har nämligen fått upp ångan, fem redan, och vi är bara halvvägs in i Augusti. Det som kännetecknar en ”tågbok” är att den ska vara lång, otroligt lång, så lång så att man inte vet om det finns något slut på den, man ska aldrig behöva uppleva känslan av att ha läst färdigt den och fortfarande ha tjugo minuter kvar på tåget. Den ska vara lite seg. Små tecken, trångt med utrymme, långa meningar, invecklade ord, dumma intriger och målande miljöbeskrivingar. Och sist men inte minst. Den måste ändå vara intressant. Är den inte intressant kommer resan att kännas dubbelt så lång istället, intresset måste hållas vid liv, få näring, och tiden ska försvinna. När du plötsligt tittar upp för att se var du befinner dig, eller hur mycket klockan är, skall du förvånas över att redan vara framme eller tiden som bara rusat iväg. Finns det några böcker som har alla dessa ingridienser?

Jag förstår att de tre saker som behövs för att baka den perfekta tågromanen ofta, eller kanske oftast, skär sig. Är en bok lång, är den ofta seg, åtminstone delvis, och är den både lång och seg så bör den väl knappast kunna vara intressant. Eller? Mitt svar är dock att jo, alla ingridienser får plats, de behöver inte ens skära sig utan kan blandas med fördel. Det finns typiska tågböcker, som är både långa, sega och intressanta. Mina topptips på bra ”tågböcker” är följande.

1. Friheten 2. Fågeln som vrider upp världen 3. De fattiga från Lodz

Nu ska jag gå och försöka göra någonting viktigt. Vet dock inte vad, riktigt än.