Om livet

Ibland blir jag sittande och funderar över vad det är som styr. Vad det är som gör att saker o ting blir precis som de blir. Tidigare i mitt liv tänkte jag att det gick att ordna allt, hjälpa alla och se till att saker blev så bra att alla var glada och nöjda. Att det alltid fanns en lösning att hitta.

Efter hand har den vetskapen ändrats. Det är så många saker som bara händer en i livet, och vem som styr upp dom det har jag ingen aning om. De bare blir, som han uttryckte det Emil i Lönneberga. Det GÅR inte att göra något åt eller förhindra dem helt enkelt. Människor gör precis som de vill, hur galet jag än kan tycka att det är och hur lite jag kan hitta en logik i det som sägs och görs.

Grejen är, att det är inte det viktiga vad jag tänker och tycker. Alla gör efter sin bästa förmåga i livet på den nivå de befinner sig just här och nu. Precis samma som jag gör. Så gott jag bara kan. Här och nu.
Och eftersom alla befinner sig på olika ställen i livet, så kan det som tycks rätt för en verka helt galet för någon annan.

En sak tror jag att jag vet dock. Var man än befinner sig, ska man akta sig för att fastna i det negativa. Kan man vara 50% av varje är det ok, men kan man vara 70 – 30 med övervikt till det positiva så är det väldigt bra. För att helt undkomma allt negativt tror jag inte är möjligt. Vi är ju alla ändå trots allt bara människor.

En sak till jag tror att jag vet är att älta det förgångna är helt destruktivt. Det som händer då man gör det är att man placerar en del av sin energi i gårdagen. Ältande och negativitet stjäl en ruskig massa energi helt enkelt. Energi som man i stället kunde använda till att göra trevliga saker.

Lärdom:

Slit för att stanna i det positiva
Älta inte det förgångna. Det som hänt är gammalt o går inte att göra något åt.