Lunch

Idag har jag ätit lunch på Kosta Boda Art Hotel. Det är fantastiskt vad alla vackra saker påverkar positivt. Min favorit bland glaskonstnärerna har länge varit och är fortfarande Kjell Engman. Jag kan stå länge och förundras över hur han kan skapa fantastiska saker i ett så hårt och dött material som glas egentligen är.  Gitarrer, klädesplagg,  människor i olika färger och skepnader blir till levande föremål som berör och förgyller.

Någonstans ger vackra saker ro i själen. Att sitta mitt bland dem och  äta god mat tillsammans med bra vänner gör att man  för en stund kan hämta andan i en annars jäktig värld. Jag känner att jag alltför sällan kommer ihåg att slå av på takten, stanna upp och njuta av livet. Det får bli ändring på det.

Har idag fått hem en son med flickvän. Det är precis samma känsla av lyx, ro och glädje varje gång någon av sönerna och deras respektive stiger innanför dörren.

”Ibland är det som om livet plockade ut en av sina dagar och sa: ’Dig ska jag ge allt! Du ska bli en av de där rosenröda dagarna som skimrar i minnet när alla andra är glömda.’”

                                                                                                                                                                                                                           Ur ”Vi på Saltkråkan”