Listan – ”må bra saker” – 5 till att börja med.

Skriver ner fem saker som jag känner är viktiga. Kommer nog fler vad det lider. Egentligen kan man påverka sitt liv ganska mycket. Och, det roliga är att den enda man kan ändra på är sig själv, så det är meningslöst att ens störa sig på vad andra gör. Om man inte behöver sätta sina gränser mot någon som stjäler ens energi förstås.

  • Se till att du bara umger dig med människor som ger dig något. Människor som du kan ge och få av. De andra är bättre att bara hoppa över helt enkelt. Måste du ändå träffa dem så sätt dig i en mental ostkupa. Låt det negativa och energislukande studsa tillbaka till dem själva.
  • Ha alltid några svarsfraser till hands om du blir tillfrågad om något eller om någon påstår något som får dig att känna dig ställd. Ofta tänker man efteråt ”varför sa jag inte det???”
    Fraser som ”Det där får jag fundera lite över” Jag hör vad du säger, det får stå för dig” ”Jag ska kolla i min kalender, jag återkommer med ett svar”
    Dessa fraser gör att du slipper lova saker som du senare får ont i magen av när du blir tvungen att ringa och ändra saker du sagt.
  • Se till att göra saker som kommer till dig med en gång. Vänta inte! Svara på mailet första gången du läser det, låt det inte vara så du får öppna det igen senare. Waste of time. Lägg slängtidningarna till tidningsinsamlingen direkt när du inser att du inte ska använda dem mer. Ta med returflaskor/burkar till affären varje vecka. Sortera räkningar, papper att ta hand om och allt annat direkt i olika plastfickor så du vet var du har dem. (Jag letar alltid efter allt känns det som) 
  • Bestäm dig att ta vara på varje dag. Gör något som får dig att skratta/må bra. Att skratta är livsviktigt, du kan t o m bara låta munnen le utan att vara glad. Det ger kroppen positiva signaler och påverkar den på ett bra sätt. Dansa. Lyssna på glad musik. Fika på kondis med en kamrat. Köp en blomma till någon. Ge dig själv en blomma. Träffa vänner. Tänk efter vad som ger glädje till just dig och se till att öka på stunderna med de aktiviteterna. Våga testa nya saker. Kanske du inte ens vet allt du gillar?
  • Inse att alla har sina orsaker till det de gör. Inse att alla kan tycka att var och en har sina sanningar vilka de agerar utifrån. Därför kommer de kanske aldrig någonsin att förstå dina sanningar och handlingar fastän de är solklara för dig. Och vet, att om du har bra avsikter med det du gör så är det okay om någon annan missförstår dig. Du vet, och kan gå med högburet huvud därför att dina avsikter var goda. Det är alltid avsikten som räknas, även om den tolkas fel ibland. Sänd kärleksfulla tankar till den som tolkar dig fel även om det är svårt. Tänk att alla du möter kommer för att du ska få tillfälle att träna dig. Träna på att förstå, träna tålamod, träna att hantera dig själv när något triggas igång inuti. På det sättet blir precis alla möten spännande. Kai Pollack har jag stulit tanken ifrån.

Mer på listan kommer längre fram. Nu är det snart läggdags. Så God Natt alla!