Kylan, och mössen. Igen.

Tror inte det var katternas fel denna gången att en mus letat sig in. Jag såg spåren av den under diskbänken, krigsåtgärd nummer ett – fram med fällan igen.

Rond nummer ett: 1-0 till musen. Den hade lyckats få med sig ost utan att bli fast själv. Bra gjort skulle jag kunna säga.

Nytt bete i fällan, men tanken som fanns var ju att detta skulle inte funka. Inte kommer den att försöka igen? Nåja, fällan gillrad i vilket fall, jag vill inte ha möss inne!

Rond nummer två: 1-1. Till katterna. Idag på morgonen låg musen så fint levererad nedanför trappan. För första gången var jag glad över en död mus i present, man ändrar sina värderingar här i världen :-)

Höstlov för eleverna, tiden har gått så fort, halva terminen redan slut. Vi jobbar som vanligt några dagar till, i morgon handlar det om att jobba med film i skolan. Förhoppningsvis intressant, film är idag motsvarigheten till de böcker jag läste som barn. Då hände det aldrig att man samlades för att titta på film hos någon. Inte för man samlades för att läsa böcker heller, mer att prata eller fara iväg till stallet. Desto viktigare idag att jobba med filmer på samma sätt som man gör med böckerna. Lära sig analysera, genomskåda och tolka. Tänka genom de olika karaktärerna och varför allt blir som det blir. O därmed inte sagt att man inte ska läsa böcker, så klart man ska det också.

Varit på Galleri Monika Strandberg på föreläsning ikväll. Nina Granbom och Anders Friberg, företagscoach, samtalade och redde ut diverse frågor om hur man tacklar livet. Om tankar, rädslor och förändringar. Givande samtal med många åskådare i en fantastisk miljö. Bra och viktigt.

Hann också inhandla en dunparkas för att kunna mota bort kylan från kroppen. Hoppas, hoppas att expediten hade rätt. Att ingen plockat dunet av levande fåglar. En viss motvilja mot jackan infinner sig när den tanken kommer upp.