Julen är här…

Har anlänt till min destination för årets julfirande. London, eller lite utanför faktiskt. I Westhumble där David bor.
För att börja från början så startade färden vid 05.00 i torsdags morgon. Lite oroligt innan, snöovädersvarning var utfärdad. Det gick ändå hyfsat bra, snön yrde som värst runt Tingsryd, sedan blev flingorna betydligt mindre.
Väl nere i Malmö brukar jag alltid parkera bilen i Svågertorp och därifrån ta tåget till Kastrup, nu var jag framme där i hyfsat god tid. Skönt tyckte jag, framme! Men säg den glädje som varar. Röda lampor lyste stopp och parkeringen var stängd. Vägen upp till stationen oplogad, och när jag i min förfäran väl fick upp blicken lite kunde jag läsa på en skylt att det var stängt från slutet av december, och att man nu fick parkera vid Malmö arena. Skit också! Så dags på morgonen och med ett flyg att passa är det inte läge för negativa överraskningar. Luften gick ur mig fullständigt, vad skulle jag göra nu? Förmodligen måste det väl finnas en station vid Malmö Arena då? En station som tar folk till Kastrup? Ingen aning och heller ingen aning var Arenan ligger eller hur man tar sig dit. Paniken började krypa innanför skinnet och tröttheten blev än större.
Börja leta? Fråga någon? Tänk om det tog tid att gå mellan parkering och tåg eller än värre om man fick ta en anslutningsbuss någonstans? Eller allra värst – väl parkerad och framme kanske tågen inte ens gick?
Nej det var alldeles för många om, ut på motorvägen igen och styrde kosan mot Köpenhamn. Bra skyltat och efter 20 min svängde jag in på flygplatsparkeringen. Tala om att känna sig lättad! Ganska gott om tid, och när jag fick reda på att flyget också var i tid sjönk jag ner i en fåtölj och kände att nu, nu börjar snart min julfrid!
Framme i London, 3 plus och knappt någon snö, känns fantastiskt att slippa kylan hemma. Fåren går här ute och betar gräs, det är grönt. Jag bor i fel land, så är det bara.
Bilder från torsdagens besök inne i stan kommer!