Höst

Höst

…känns det som att det är. Känns sådär.

Funderar på hur jag bäst ska skaffa en inkomst som ger möjlighet att bo halva året vid Medelhavet o resten här hemma. På något sätt borde det gå. Svenska skolan på Mallorca kanske kunde vara en idé? Tål att funderas på.

Tyvärr blev det ingen målarkurs denna hösten. Trist, vi är ett gäng som har gått några terminer nu, vi målar nog hellre än bra, men då o då skapar någon av oss en riktigt bra bild. Oj så stolta vi är då :-)

Snart klar med fotokursen. Jag har skapat tre bilder som tillsammans talar om ett budskap. Mitt budskap handlade om att vara rädd om miljön, jag hade valt att använda mig av tre generationer och naturen. JAg har nu ett antal bilder som jag är nöjd med liggande och väntar på lite bildbehandling. Det är så himla roligt, men svårt att avgöra vad som är lagom mycket bearbetning. Ofta tycker jag att ”less is more”, att det är bättre att inte överarbeta. Men som sagt, svårt – och lätt att på något sätt bli fartblind och fortsätta att ändra och ändra. Förmodligen tränar man upp ögat efter hand.

Planerar ett par resor framöver. Nu när mörkret sakta smyger sej på känns det bra att hitta på något roligt. Egentligen skulle man nog inte jobba så mycket, om ekonomin tillät färre timmar vore det bra att kunna ta weekends, torsdag – söndag för att se sej om i världen. Resor är ganska billiga om man har möjlighet att passa på under lågsäsong. Det är mitt mål, att kunna se mer av världen. Livet finns bara här och nu.

Jag har börjat fundera över och leta efter den balans då jag gör ett bra jobb för barnen utan att jag stressar sönder mig själv. Varje dag jag går till jobbet och känner den stressen tror jag egentligen inte att jag är bra för någon. Inte för barnen och definitivt inte för mej. Kanske kan ”less is more” vara applicerbart här också.

Fokus på det som är viktigt, hitta lite annorlunda, avkopplande och roliga sätt att lära in på, få eleverna att vilja och tro på att de kan, sen…sen kan man nog ha tid att göra trevliga saker också i skolan. Saker vi alla mår bra av. :-)

Funderar över diskussionen som är ”inne” just nu. Om ifall att det är vettigt att jogga med barnet i en joggingsulky, läsa en bok medan man går med vagnen?

Vart tog allt viktigt prat med små barn vägen? Allt tal och allt berättande under promenaden, ”ser du de små fåglarna? Tror du de är ute och letar lite mat?” ” Titta! Där kommer en stor traktor…” Allt prat, fastän barnet är för litet att förstå, allt prat som är så viktigt för att väcka  nyfikenhet och skapa kontakt med föräldern.

Eller förstår små barn mer än vi tror kanske…..