Hemma igen

Hemma efter några dagar i Moskva. Oj oj oj vilken storstad! Modern handel i enorma varuhus, blandat med massor av gamla vackra byggnader ger en oslagbar mix.

Utbudet av vad man kan hitta att köpa är helt enormt. Inne i centrum strax intill Röda Torget fanns det 3 enorma shoppingcenter.

Det jag gillade allra bäst var GUM. Dyrt, så det var väl inte precis shoppingen som drog – men väl atmosfären o byggnaden från slutet av 1890-talet. Med glastak. Helt enormt. Tror att de sa där fanns 1000 butiker och jag tror det gick att hitta de flesta av världens märkesshopar där.Det man ska akta sig för i Moskva är, att köra bil. Det går nästan inte. Från flygplatsen och in till stan tog det oss tre och en halv timma. Om det hade gått att köra hela vägen utan störningar skulle jag tro att det tagit max 30 minuter. Resten av tiden stod vi stilla och väntade.


5-filigt. Gäller att tränga och knixa sig in och fram. Parkerar gör man överallt. När vi vid hemresan blev avsläppta vid tågstationen stannade chauffören i fil nummer två, alltså med en bil stående innanför sig in mot trottoaren. Klev ur, lät motorn stå på, och följde med oss in på stationen. Det var så att jag blev nervös av den ”parkeringen”. Snacka om kaos. :-)

Moskva, en helt fantastisk stad. Mer om resan i morgon.