Gott – finns i många liknande varianter

INGREDIENSER

portioner/st.

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar
  2. 2. Skär fläskfilen i skivor. Lägg i köttet i marinaden och låt marinera i minst 6 timmar – gärna över natten.
  3. 3. Blanda alla ingredienser till såsen (krydda efter behag)och låt den stå kallt till servering. Så här långt kan du förbereda.
  4. 4. Skala potatisen och skär den i klyftor. Om man vill sätta in hela rätten samtidigt i ugnen är det bra att förkoka potatisen ca 5 min i kastrull. Annars får man sätta in potatisen i ugnen en stund före man blandar i det övriga.
  5. 5. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en långpanna. Häll över köttet och marinaden och rör om.
  6. 6. Strimla rödlök, paprika, tomater och zucchini efter tycke och smak. Lägg grönsaker ovanpå potatis- och köttröran.
  7. 7. Ställ långpannan i mitten av ugnen tillaga i ca 25-30 min.
  8. 8. Lägg tärnad fetaost över den varma gratängen. Servera med en kall sås.
  9. 9. Om man vill går det även bra att använda kycklingfile, eller varför inte använda både kyckling- och fläsk-file.