Fullt fokus

Vi tränade lätt idag. Inga konstigheter. Det fanns tid för glädje, harmoni och välbefinnande innan allvaret börjar igen. Imorgon är det ledigt. På onsdag börjar vi ladda för returen i EL. På torsdag är det dags att vända 0-1 underläget. Inga konstigheter.

Det var nästan sol idag. Flera gånger trodde jag faktiskt att den skulle lyckas trycka sig igenom det täta molntäcket. Mot kvällen kanske den lyckades. Jag vet inte. Och jag bryr mig inte heller egentligen. Jag har – för länge sen – givit upp hoppet om sommarvärmen. Den får gärna komma om den så vill. Men jag tror att den kommer att fortsätta med att göra precis det den gör nu – att med alla möjliga medel försöka hålla sig så långt borta som det bara går.

***

En lättnade efter matchen igår. Vår bedrövliga svit blev bara tre matcher lång. Under en säsong, om vi nu kan undvika framtida bottennapp, är det förhållandevis lite. Svackor kommer. Alltid. Förr eller senare. Därför var matchen igår en lättnad. Ett bevis på att vi är på att vi nu förhoppningsvis är på rätt väg.

De viktiga matcherna avlöser varandra nu. På torsdag är det dags igen.

Matchen var bra från början till slut. Visst, vissa perioder var bättre än andra, men överlag var det en bra prestation över nittio minuter. Vi skapar mycket och vi släpper bara till ett skott på mål.

Det kändes redan från start att energin var tillbaka. Den så livsviktiga, och för att poängen skall trilla in helt nödvändiga, energin. Vi ville vinna. Vi sprang för att vinna. Och vi var aggressiva för att vinna. Och då brukar knutar ha en förmåga att lösa upp sig och försvinna.

Lars gör 1-0 på en nickskarv. Jag gör 2-0 efter ett inspel av Victor. Och Victor ökar sedan på med trean efter ett fint förarbete av Lars.

Enough said.

Nu vänder jag blicken mot en ledig dag.

Sedan fullt fokus på torsdagens match.

***