Från dator nummer 2

Har kommit hem efter att ha varit i Borås ett par dagar. Det blev en ganska tuff hemresa mitt i allt snöfall, men med lite tålamod och med insikten att jag verkligen inte hade bråttom gick allt bra. det är så olika hur vägarna är plogade, det märks när man passerar olika kommun och länsgränser. Det hade skett en viltolycka några kilometer hemifrån och viltspårare var där för att söka rätt på det påkörda djuret. Tur de finns så ingen, vem det än vara månde, behöver ligga och frysa ihjäl. Hoppas allt där ordnade sig till det bästa.

Hade tänkt fotografera lite grann under gårdagen, men ack vad tiden går fort. Det blev liksom ingen tid till det, jag hade förmånen att få umgås med Alve och det gäller att ta vara på den tid som finns. Bygga torn, läsa ”vem knackar på?”, köra bil, kolla in alla bilarna ute, kasta bollen, spindeln, gosingarna….Det finns ingen gräns för vetgirighet och nyfikenhet. Hoppas den aldrig försvinner, det finns ju så mycket i världen som är spännande och som väntar på att upptäckas. Så mycket att berätta om och saker att lära. :-)

Lyckades förstås inte undkomma rean i Borås heller, hittade två par boots som jag inte kunde motstå. Är lite av en skoälskare och inköpen betraktas som fynd får jag erkänna.

Annars längtar jag mest efter våren, snön som faller idag kunde för min del lika väl ha låtit bli att komma. Jag vill ha ljus och värme. :-) I mängder.

Är så villrådig i vad jag ska ägna tid åt av alla de projekt som snurrar runt i hjärnan. Tror att det kommer att ge sig av sig självt, bäst vad det är kommer inspirationen starkare till något av dem, det är vad jag sätter mitt hopp till.:-)

Det drar sig mot de första nationella proven i min klass 6. Helt nya som de är, vet man inte alls vad de innehåller eller hur omfattande de blir. Vi stavar, läser och skriver i all oändlighet för att klara så bra som möjligt. Det ska nog gå, duktiga och arbetsvilliga barn jobbar hårt.

Till sist, det gäller att hålla fokus på alla bra saker. Det man uppmärksammar o fokuserar får man in mer av i sitt liv, så att klaga och kritisera känns inte konstruktivt. Bättre lägga tid på att hitta lösningar än hålla i och älta problemen. Kan dock vara nog så svårt. :-)