Färdiglussat

Grand Final idag i Algutsboda kyrka. Det är så himla fint varje år där, önskar att alla kunde få se. Den ”lilla” kören som Linnea har tillsammans med våra 5-6:or,  plus den vuxna kören. Alla tillsammans i olika konstellationer och stämmor.

Kan inte tänka mig att det kan bli så mycket bättre än så. Fast det tar på krafterna, både för oss vuxna och barnen. 6 framträdanden med högsta koncentration, lika bra varje gång. Det inte bara tar kraft utan det ger styrka också. Soloframträdanden av många barn gör att de växer, berömmet ger kraft och mod.

Betyg kan man tycka vad man vill om. Finns säkert bra saker med det, men jag har mött så många som med bitterhet ser tillbaka på sin skoltid och jag vill inte bidra till att någon känner den smärtan tack vare mina satta betyg.

Som jag ser det är det bra för de duktiga att bli bekräftade med betyg att få veta ännu en gång att de är just duktiga.
De som kan prestera lite bättre än vad de gör nu kommer säkert att höja sig ett snäpp till med betygen.
Men de som sliter som galningar för att ändå bara klara ett lägsta betyg, för dem undrar jag hur bra det är?
De som kan bli de allra bästa entreprenörerna bara de”klarar” av skolan, de som kommer att bli chefer med fantastiska ledaregenskaper, ska de stjälpas av betyg jag sätter? Att jag ger dem bekräftelsen att de inte räcker till? Nix. vill inte! O tror inte på det, tror man stänger kunskapsdörrar som omöjliggör prestationer.

Betyg är säkert bra – för en del.