En sommarkväll

En underbar sensommarkväll. En klarblå himmel och solen som ler högt däruppe.

Minna och jag var ute på en liten promenad för att riktigt ta in denna kväll. Alve somnade ganska omgående i sin vagn. Och i takt med att hans andetag blev tyngre kunde också vi dra ner på tempot, andas in den härliga sommarluften, och spana in de fina husen i Bergdalen.

Vi har varit lediga idag. Från fotbollen.

BVC på lite babymassage.

Missade Uniteds match mot Tottenham igår. Lite surt. Men har sett höjdpunkter i efterhand. Och precis som jag skrev i ett tidigare inlägg, så verkar det inte spela någon roll vilka man ställer på planen. Man vinner ändå.

Medelåldern på gårdagens United? 20? 21?

Sen kom Giggs in och höjde den med femton år.

Tottenham. En besvikelse så här långt. Men det är ju ganska många matcher kvar.

Det kändes som att de saknade Modric igår. Det blir ett lite annat spel när han är med, ett spel längs backen som mer gynnar Tottenham. Och Van der Vaart.

Gillar visserligen Niko Kranjcar. Men tror att han skulle passa bättre i en mer stillastående liga ( läs Italien ).

Får se om det blir läge att följa MFF ikväll. Känns som att den matchen redan är körd. Lite samma känsla som fanns efter 0-4 i Norge för våran del. Visst, det går, men det ska väldigt mycket till.

Om matchen i söndags. I Södertälje.

Vi förväntade oss en tuff match. Och med Syrianska – HIF i färskt minne, där Helsingborg verkligen fick bekänna färg och där de avgjorde först i nittiofemte matchminuten, så fanns det absolut ingen form av underskattning trots Syrianskas något prekära tabelläge.

Det är alltid tuffa matcher i Allsvenskan. Det spelar ingen roll vilket lag man möter.

Och vi har lite flyt och får ett ledningsmål ganska tidigt. Lasse slår ett perfekt inlägg till mig som jag nickar i stolpen, men som tur är går returen tillbaka till mig och det är bara att sätta dit huvudet en gång till och förpassa bollen in i ett öppet mål.

Ledningsmålet ger oss lite andrum.

Spelmässigt är det annars ganska jämnt. Syrianska gnuggar, försöker, och har en ganska vass offensiv med flera luriga spelare. Ändå lyckas de knappt skaka fram en enda målchans.

Vi får ett läge till i första halvlek. Ishi kommer rättvänd och drar iväg ett skott som målvakten får handen på men inte lyckas hindra från att gå i mål. 2-0. Och ett mycket bra resultat i halvlek.

I halvtid diskuterar vi om att vi inte alls är nöjda med spelet. Resultatet är bra, men spelmässigt måste vi upp ett par klasser för att kunna bärga de tre poäng vi kommit för.

Den väntade anstormningen från Syrianska uteblir, den första kvarten orkar de visserligen kämpa lite och försöka, men ju längre halvleken försvinner ju mer hänger spelarna med huvudet.

Och vi får en ganska behaglig resa in i mål. 2-0 står sig, trots en och annan vass kontringsmöjlighet i slutet.

Tre poäng. Tre oerhört viktiga poäng.

Vi har åtta matcher kvar nu. Åtta! De ger tjugofyra poäng att spela om.

Hoppas och tror på en mycket trevlig höst här i Borås.