En sån dag!

Gårdagen går till historien som en av dem som innehöll väldiga stressmoment men där marginalerna trots allt var på min sida.
Snö, snö och snö. Upp tidigt och skotta undan för att komma till jobbet. Väl där var allt som vanligt. Glada barn och trevliga arbetskamrater. De senare hjälpte mig att kunna gå lite tidigare på eftermiddagen eftersom jag skulle köra till Malmö och vägarna inte var de allra bästa.
Jag och en kompis kom iväg i god tid (trodde vi) och begav oss söderut i vinterhalkan. Allt flöt bra, vi tog en fika på McDonalds i Kristianstad och fortsatte sedan. Men här tog vårt flyt slut. Det var kö! Trafiken sniglade sig fram i 40 – 50 -60 km i timman. I början var vi lugna, vi hade ju så gott om tid. Vi satt och funderade lite om det var något vägarbete som stoppade upp, hade vi väl passerat det så skulle det hela ”släppa”. Kanske var det någon påfart till vägen som gjorde att det gick långsamt en liten bit? Men ack nej. Det släppte aldrig. Hela vägen ner till Malmö Syd läs Svågertorp var det köer och samma låga hastighet.
När vi tog avfarten till tågstationen var klockan 5 minuter i 6. Skylten förkunnade att nästa avgång var 11 minuter över, och den var vi tvungna att hinna med – vi hade en flight att checka in till.
Snabbt, snabbt, snabbt. Parkera bilen, springa till stationen utan att hinna lösa biljett och framme två minuter innan avgångstid. Det är vid sådana här tillfällen jag önskar att jag tyckte om att löpträna. Maxpuls och genomsvetta hann vi med tåget, utan biljetter.
Det gick att lösa på tåget och vi kunde, efter att ha sprungit fram till Terminal 2 på  Kastrup, checka in med 10 minuters marginal.
Det visade sig sedan att flyget var försenat, så efter diverse turer som av-isning och kö till startbanan kom vi sent omsider iväg två timmar försenade.
Men allt blev väldigt bra. Amsterdams Shiphol välkomnade oss klädd i julpynt och med en massa ljus, och Amsterdam själv välkomnade oss med några plusgrader och ett väder utan blåst och snö. Härligt!
Sitter nu och skriver medan vattnet i kanalen i Alkmaar sakta flyter förbi. Solen håller på att gå upp och ljuset ger kraft och energi.
Livet är allt bra härligt!