David Elm

David Elm är den äldste brodern i trion av fotbollsspelare. David är en anfallare på planen, numera spelar han för Johansfors IF. Sin professionella karriär som fotbollsspelare har han avbrutit, senast han snörde på sig skorna på elitnivå var genom sitt spel i Kalmar FF fram till 2017. Den här artikeln presenterar fotbollsspelaren David Elm.

David Elms barndom

David föddes 10 januari 1983 och är därmed två år äldre än Viktor och fem år äldre än Rasmus. Med sin fars fascination över sporten fotboll valde han genast att börja spela knattefotboll. Till hans ungdomsklubbar räknas Johansfors IF och Emmaboda IS.

Första proffskontraktet

Elm blev förhållandevis sent (som 21 år) värvad till Falkenbergs FF i Superettan, där han fick sitt första proffskontrakt. Även om det var en sen ålder att bli proffs lyckades dock David galant, och vid den tidpunkten var han ännu ung. På 68 matcher lyckades han göra 14 mål.

Första Kalmareran

I likhet med sina bröder hade han två eror i Kalmar FF. På 65 matcher i Kalmartröjan lyckades han göra 12 mål. David föredrar att spela som släpande anfallare. Han åtnjöt både silver i Allsvenskan samt fick den stora äran att lyfta Lennart Johanssons pokal.

Utlandskarriären

David hade en förhållandevis kort tid i utlandet i jämförelse med sina två bröder. Efter sina prestationer i Kalmar FF visade dock den engelska Premier League-klubben Fulham intresse. Den 1 september 2009 kom parterna överens och David fick därmed pröva lyckan i Storbritannien. David fick dock lite speltid och efter att ha endast gjort 10 PL-matcher och 1 mål valde han att lämna Fulham för IF Elfsborg.

Slutet av karriären

En hjärnskakning satte stopp för

David och hans fortsatta spel det året. I Elfsborg var han inkluderad i startelvan i 60 matcher, vilket David betalde tillbaka för genom att göra 12 mål. På grund av lite speltid valde David att ansluta till Kalmar FF för att avsluta sin karriär. Han blev tilldelad nummer 10 och fick dessutom äran att vara lagkapten.

Han hjälpte efter sin professionella karriär att få sin moderklubb Johansfors IF på benen igen. Efter en mindre hjärnskakning valde David att lägga skorna på hyllan, och numera underhåller han kroppen med tennisspel på amatörnivå. David Elm är den ende brodern i trion som inte har representerat Sverige på landslagsnivå. Dock har han kompenserat detta med att spela i Premier League, som är högre rankat än Eredivisie och ryska högstadivisionen som bröderna spelat i.