Dåligt bologgande, men ingen dålig tid framför datorn…

Har helt enkelt inte haft tid att skriva. All min lediga tid har gått åt att skriva omdömen i alla möjliga och omöjliga ämnen. Det är svårt att formulera sig bra. Att på samma gång vara sanningsenlig och  klara att ge hopp inför framtiden – ge en tro på att man kan klara de uppgifter man ställs inför – det är inte alltid lätt.

Det gäller att välja mina ord väl, för det som är skrivet står alltid kvar.

 Jag har mött så många människor som älskar sina barn alldeles och totalt, men de bär med sig dåliga erfarenheter från sin egen skoltid, erfarenheter som de utan att vilja det överför till sin nästa generataion.

Därför ser jag det som viktigt att göra mitt bästa  inte skapa dåliga skolminnen hos de barn jag har. Ge dem en positiv tro på att de kan fixa, och att allt de kommer ihåg var att skolan med all sin personal har bidragit till en stark tro på framtiden och till de egna möjligheterna.

Alltså försöker jag aatt välja de skrivna orden väl. Även om de vid en granskning inte duger i skolinspektionens ögon. Bara de ger mod. Det är det viktiga.

Livets mening måste vara att ha ett bra liv. Må bra. Oavsett vad andra säger att man måste.

Bara så.