Dagen efter

Det var med en imponerande precision som vädergudarna lyckades hitta regn, just på midsommarafton, mellan två soliga dagar.

På kvällen grillade vi fläskfilé och kycklingspett. Detta kompletterades av potatisgratäng, nypotatis och en fräsch sommarsallad.

Till lunch var det den klassiska midsommarmåltiden. Nypotatis, sill, ägg och köttbullar. Ytterligare en minivariant av vårt kära julbord, som vi med glädje frossar i oss ett par gånger om året.

Trevligt att träffa alla glada människor.

Tyskland besegrade Grekland under brinnande midsommarfirande och avancerade till semifinal. Det var en högst väntad tysk seger och även om jag inte såg någonting av matchen har det berättats för mig att det också var en fullt rättvis sådan.

Portugal och Tyskland alltså. Till dessa tror jag att Spanien sållar sig ikväll och England på torsdag.

Jag tycker annars att EM borde kännas hetare än vad det gör. Visst, Sveriges snöpliga uttåg spädde på den känslan ytterligare. Men ändå. Det rör sig ju ändå om kvartsfinaler i ett EM!

Hade det varit för några år sen hade jag suttit spikad framför teven. Då hade jag sett alla matcher och blivit irriterad vid blotta tanken på att missa någon.

Men nu. Nja. Visst kan det vara kul att se Spanien spela men det känns inte som ett måste. Att ta vara på tiden med nära och kära känns mycket viktigare. En ledig helg prioriteras lite annorlunda och inte bara utifrån vilka matcher som spelas på kvällarna.

Tur ändå att man växer upp och blir äldre.

Jag har sex månader kvar. Sen fyller jag trettio. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men det känns faktiskt ganska bra. Alve har lyckats fylla det tomrum, den oro jag kände över att bli äldre, och han gör det jäkligt bra.

För varje dag jag blir äldre blir han också en dag äldre. Och hans utveckling är enorm ynnest att få följa.

Däremot hade jag gärna vetat det jag vet idag för tio år sen. Då hade jag nog tänkt på ett annat sätt och försökt njuta mer av de fantastiska stunder fotbollen har givit mig.

Men det är inte för sent att ändra än.

Det är skönt att få sina prioriteringar prövade ibland. För att kunna omvärdera och förändra.

***

Nu passar jag på att njuta av sol, lediga dagar och av Minna och Alve.