AZ 2 – Heerenveen 2

Oavgjort resultat i matchen mellan Ras AZ och Viktors Heerenveen. AZ började bäst och tog ledningen ganska tidigt. Jag tyckte det var helt lugnt när två av sönerna möttes. Denna gången skulle du ju inte ha sådana positioner på planen så att de behövde markera varandra. Förra mötet mellan de båda lagen spelade Ras på högersidan och Viktor på vänstra i motståndarlaget, vilket innebar att de var tvungna att försöka göra varandra dåliga. Och det, det är inte så himla lätt med någon som man bryr sig om.
Idag var det som sagt annorlunda. Viktor spelade ”striker” och Rasmus på mittfältet. Lugnt för mig. Njuta av fotboll tillsammans med 17 000 andra.
Så blev det också. Ända till Grindheim i Heerenveen blev skadad och de bytte in en ny spelare i stället för honom. Gissa vad som händer? Jo, Viktor blir nerflyttade från sin forwardposition, ner till mittfältet. Och gissa vem han får på sin lott att markera? Rasmus förstås! Och jag svär alla svärord jag kan för mig själv. Så var den dagen något förstörd.
Det bästa nu är att det i alla fall länge till nästa drabbning där några av sönerna möter varandra. Skönt det!