Andas igen

Så känns det, som om jag inte hunnit andas på flera veckor. Som vi har jobbat med att skriva omdömen och försökt att sätta betyg på ett så bra sätt som möjligt. Ändå vet man, att en del barn kommer att bli besvikna.

Vad är det då för mening med betygen? Ibland vet jag inte. Vad jag vet är att ingen mår bra eller tror på sig själv mer av att få ett lägre betyg. O hur sätter man betyg så att alla orkar kämpa vidare? Det är upp till mig/oss att fundera ut. Ingen, ingen i hela världen behöver höra att man inte kan. Inte genom betyg eller på något annat sätt heller. Det är inte sällan de som inte passar in i skolan är de som blir värsta entreprenörerna i livet. Tål att tänka på. A, B, C, D eller E? Vilken bokstav hjälper och vilken stjälper?

Viktigt.

Har haft en hektisk månad. Omdömesskrivande, 70 st, Betygssättning. Dessutom har jag, typiskt mej, också prickat in tre helger borta.

Först kurshelg i vackra Askersund. Sedan Stockholm horse show, underbara uppvisningar och tävlingar i Globen, påminner om hela min häst-uppväxt-tid. Underbart! Sedan helg nummer tre i Holland. Möten med fantastiska vänner och ett kärt återséende av staden jag gillar så mycket.

Första dagen fantastiskt väder, trevliga vänner och caféliv. Sedan lite kallare men en underbar dag på stan innan hemresa.

Försenat flyg, gatlopp genom hela Kastrup för att hinna med sista tåget, gav svår sträckning i en baksida. Idrottsskada.

Jag som inte ens idrottar. Någon försöker säga att jag borde ta tag i mitt liv o börja träna. Lovar att lyssna, startar upp efter nyår. Löfte redan nu.

Har kommit in på högskolan o är otroligt glad över det. Startar bildbehandlingsutbildning efter nyår. Som jag har önskat lära mig mer inom detta! Underbart!

Ett tack till alla möjligheter som kommer min väg. Fantastisk möjlighet.