Alkmaar

Holland har blivit ett av mina ”favvo-länder”. Det började med att jag följde med Viktor när han flyttade till Heerenveen. Vi lastade min gamla SAAB 9000 proppfull, och gav oss iväg de ca 100 milen mot ny klubb och ett nytt boende.

Inga problem, tidigt, tidigt åkte vi. Med oss hade vi en fotograf från tidningen Offside. Han körde sin egen bil men var runt omkring Viktor vid flytten. Allt detta resulterade i ett väldigt bra reportage i Offside där Henrik Rydström gav sin syn på Viktor som spelare och människa. Fantastiskt bra skrivet. Tror texten ligger på nätet, ska kolla upp det och sända länk i så fall.

Allt väl med resan till Holland förutom att vi blev sena mot vad vi tänkt. Jag ler lite för mig själv när jag tänker på detta. När vi hade 10 mil kvar ringde de från klubben och undrade om vi var framme snart. De väntade nämligen på oss med middag, och efter den en match för Viktors kommande lag.

Min gamla SAAB har aldrig någonsin tidigare gått så fort tror jag. Fullt ös hela vägen fram, halvsvettiga och trötta blev vi upphämtade och forslade till arenan där middag och match väntade. Toppenbra till sist.

Väl där gick en ny sanning upp för mig. Jag skulle köra de 100 milen ensam hem. Lite panik över att kunna klara motorvägar i Europa och ensamheten. Lite panik över att lämna en son så väldigt långt borta. Men, allt det är historia nu. Jag har lagt ytterligare en resa till Holland bakom mig, och lämnat en son till där. I landet jag numer gillar skarpt.

Resan med Viktor var första mötet med Holland och människorna som bor där. Den resan har följts av åtskilliga fler, jag gillar land och folket där så mycket! Återkommer gärna och känner mig lika välkommen varje gång.

Alkmaar och Heerenveen, platser jag blivit positivt överraskad av helt enkelt.

Återkommer med bilder från Alkmaar där våren tagit ett fast grepp och en dag som tillbringats på utecaféer och i affärer. Fotboll igår, seger AZ med 3-1. Återkommer med lite funderingar kring den med!

Hur bra kan livet vara? :-)