Å himmel vad jag har ont om tid :-)

Eller har jag det egentligen? Jag skrattar gott åt barnbarnet Alves teckning av mej. Precis mitt i prick. Massa trådar överallt, massa ideer o tankar i en enda röra och trassel. I en positiv mening förstås.

Alve målar mej:

Visst är det likt? <3

Jag har i alla fall hunnit med att jobba en himla massa. I skolan blir man aldrig färdig, det ryms hur mycket arbetsuppgifter som helst inom arbetstiden. Hur det nu kan vara så, det vet jag inte.

Men jag tror att alla som arbetar med människor känner samma. Man blir aldrig färdig, man kunde alltid ha gjort lite till o lite bättre.

Viktigt att kunna lämna det någon gång, att inte bära med sig arbetet hela tiden. Gör man det så är man snart inte bra för någon, inte för den egna familjen heller. O då är det illa.

Hålla i den energi man har är viktigt, den ska räcka till de saker man kan och vill påverka. En del saker som man skulle vilja ”ge igen” på och säga vad man tycker – de innebär bara bortkastad energi. Inget annat. Det går inte att ändra eller påverka allt, så spara den kraft du har till saker som går att påverka och till de saker som verkligen betyder något.

Det gäller att välja sina krig. En del får man sätta sig över o släppa. Andra måste man ta. Men välj, det är viktigt, för energin räcker inte till de meningslösa – även om man kanske har rätt.

Konstigt med en del människor. de hör bara av sig när de vill ha något. I min värld är det konstigt. Men samma här, välj vad man vill lägga energi på att störa sig över.

Använd så mycket det bara går till att fokusera på positiva saker. Det är alltid rätt.

Får berätta mer i morgon vad jag haft för mig. Landskamp. Högskolestudier. Foto. Bildbehandling. Målarkurs. Börjat träna. Skottat snö. Föreläsningar. Jobb med fotbollslag. Jobbat extra i skolan. Coaching. Bakat bröd. Lekt med barnbarn. Skrivit på boken. Haft lärarstudent.

Inte konstigt att Alve ritar tusen trådar runt o i mej :-)

Underbart!