2:e jan

Slaskväder :-)

Brukar klaga över kylan och är glad det inte är så kallt, men detta väder är inte helt perfekt heller. Kattern är i alla fall lite nöjda, de kan gå ut nu och det finns möss att fånga. Såg hur Pussel tog en igår, ruggigt vad skickliga de är på att jaga. Väntar o väntar tills precis rätt ögonblick kommer och sedan blixtsnabbt rakt på.
Jag har svårt att se deras sätt att sedan leka med bytet och det har hänt att jag går ut och räddar musen – fast jag vet och också tycker att det är katters jobb att just jaga.
Det häftigaste jag sett i jaktväg var en morgon då jag skulle gå till skolan, och Totti satt på framsidan med en liten mus han letat upp.
Det var ju inget konstigt med det, om det nu inte varit för att musen som satt på bakbenen hotade Totti. Den väste och sa liksom ”kom an då om du vågar!”
Jag skulle vara snäll och få in musen i buskarna och tog med foten för att fösa iväg den, men se det var inte populärt. Den anföll min fot, och blev förbannad för att jag kom där och bråkade. Himmel! Jag försökte säga till den att vi var på samma sida men det var inte enkelt. Skitarg var det lilla livet. Till sist puttade jag ändå in den i det höga gräset där den var utom fara för Totti.
Att jag inte fotograferade den där den satt på bakbenen framför katten! Det hade varit ett häftigt motiv.

Har haft fullt upp, som vanligt idag. Lite barnbarn, lunch med vän och sedan lite listskrivande inför det nya året.

Det som inte är skrivet finns inte, så om man vill få saker att hända är det ett bra tips att skriva ner vad man vill och tänker. Sedan släppa alla tvivel på om det är möjligt. Jag tror det mesta går om man håller fast vid sina drömmar och visioner.

Släpp tvivel. Det är på något sätt de som vågar gå för sina drömmar som lyckas. Det finns inga övermänniskor, bara sådana som just vågar gå för de drömmar de har.

Så, skriv! Och våga! Tänk aldrig att det du vill är omöjligt!