10 råd i livet – till älskade barnbarn

När Du blir tillräckligt stor, önskar jag att Du…

Lär dig att samla bara bra saker inuti. De saker som gör dig ledsen eller rädd, kan du känna – sen låter du dem flyga bort på ett litet moln som du bestämmer finns över ditt huvud. Sätt sorger och rädslor på molnet och låt dem försvinna ur ditt liv. Den dagen du behöver minnen, finns bara de glada kvar att plocka fram.

Lär dig att alltid söka efter de positiva sakerna i allt som händer dig även om det är svårt ibland. Långt ifrån allt går att styra så försök hitta bra sätt att förhålla dig till saker och ting. Det kan vara spännande att se om det går att hitta något utvecklande i allt.

Hjälper andra om du kan. Försök förstå och var generös med både känslor och saker. ”What you give is what you get.”

Vågar! Var nyfiken på allt, testa nya saker och bestäm dig inte för vad du tycker innan du testat själv att göra eller känna.

Omger dig med människor som vill dig väl och som ger dig bra energi. De som söker fel överallt och hos andra kan du tänka såhär om ”Jaha, du står där i livet, du har lite att ta hand om du. Jag önskar dig lycka till!” Sen lämnar du dem att jobba med sin utveckling.

Vet att du alltid har ett människovärde som är högt, ett värde som ingen någonsin kan ta ifrån dig. Det har inget med att göra vad du kan eller inte. Du är alltid värd att älskas, bara för att du finns. Så res på dig och var stolt och glad för du är du oavsett vad du presterar.

Är rädd om din kropp. Det är den bästa och enda du har, och perfekt för just dig. Ät bra, motionera, vila och kramas.

Är sann mot dig själv. Träna dig att känna efter inuti vad som är det allra bästa för dig. Sen följ ditt hjärta. Du kommer att hitta de allra bästa vägarna som passar dig.

Tänker att du kan inte skapa något som inte först funnits i din fantasi. Det du önskar i livet ska du göra önskebilder av. Spara dem inuti, och titta på dem ofta. Ofta. 

Säger sanningen. Säg som det är om det händer något. Då behöver du aldrig anstränga dig för att komma ihåg vad du sagt.

Detta var några tankar från mig till dig. Tankar och mängder av en kärlek som är gränslös. Och tänk på, att Ditt liv blir precis lika underbart som du vågar drömma om!